• Търсене

  • Избери Превод


2 Коринтяни 13

Това е третият път, когато идвам при вас. „От устата на двама или трима свидетели ще (трябва да) се потвърди всяка дума (обвинение).“ Вече предупредих онези, които преди прегрешиха, и всички останали също, и ги предупреждавам сега отново, докато отсъствам, както го направих, когато бях при вас на второто си посещение, че като се върна отново, няма да (ги) пощадя. Вие търсите (осезаемо) доказателство, че Христос говори в (чрез) мен. Той не е слаб (немощен) спрямо вас, а е мощна сила във (сред) вас, защото, макар че беше разпънат в (поради) слабост (човешко естество), Той е жив чрез Божията сила. Така и ние, като сме съпричастни (съучастваме) в Неговата слабост, ще живеем с Него чрез Божията сила.

Прегледайте себе си, за да видите дали сте във вярата (дали имате вяра). Изпитвайте (проверявайте) сами себе си. Нима не разбирате, че Исус Христос е във вас? Освен ако сте неодобрени? Надявам се обаче да осъзнаете, че ние не сме недостойни (неодобрени). Но се молим на Бога да не вършите нищо нередно, не за да можем ние да изглеждаме одобрени, а за да можете вие да продължите да вършите правда, дори и да изглежда, че ние сме се провалили. Понеже ние сме силни не против истината, а в полза на истината. Истински се радваме ние да сме слаби, а вие да сте силни. Затова се и молим – за вашето усъвършенстване. 10 Затова пиша тези неща, докато не съм сред вас, за да може, когато дойда при вас, да не се налага да се отнасям строго според властта, която Господ ми е дал за утвърждаване (укрепване, изграждане), а не за събаряне (сриване).

11 Най-накрая, братя, радвайте се, усъвършенствайте се, утешавайте се, бъдете единомислени, живейте в мир и Бог, Източникът на любовта и мира, да (ще) бъде с вас! 12 Поздравете се един друг със свята целувка. 13 Всички светии (Божиите хора тук) ви поздравяват.

14 Благодатта (благоволението и духовното благословение) на Господ Исус Христос, любовта на Бога и присъствието (общението) на (в) Святия Дух да бъде с всички вас. (Амин.)


Нов Завет, разширен превод (РП)

© Фондация „Съживление“ 2019

 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *