• Търсене

  • Избери Превод


Колосяни 4

Господари, постъпвайте със слугите си справедливо и им отдавайте дължимото (заслуженото от тях), като знаете, че и вие имате Господар на небето.

Постоянствайте в молитвите си с бодър дух и благодарност, като същевременно се молите и за нас – Бог да ни отвори врата за словото (благовестието), да разгласим тайната за Христос (Месията), заради която съм в затвора, за да я разкрия така, както трябва.

Дръжте се мъдро (благоразумно) с външните хора (невярващите), като използвате максимално (изкупувате) времето (се възползвате от всяка благоприятната възможност). Нека говоренето ви винаги бъде с благоразположение (приятно и привлекателно), подправено със сол (да не е блудкаво, а да е „вкусно“), да знаете как трябва да отговорите на всеки (който ви пита).

А колкото за мен, Тихик, моят възлюбен брат, верен съслужител и съратник в името на Господа, ще ви даде пълна информация. Изпратих го при вас именно с тази цел, за да разбере как сте, а и да утеши сърцата ви. С него изпратих и Онисим, нашия верен и възлюбен брат, който е един от вас. Те ще ви известят всичко, което се случва тук (в Рим).

10 Поздравява ви Аристарх, който е затворен заедно с мен, също (ви поздравява) и Марк, племенникът на Варнава. Вие получихте указания за него – щом дойде при вас, да го приемете (сърдечно). 11 Имате поздрави и от Исус, който е наречен Юст. Те са единствени от обрязаните (юдеите-християни) мои съработници за (разширяването на) Божието царство, които ми бяха утеха.

12 Поздравява ви и Епафрас, който е един от вас, слуга на Христос Исус. Той винаги се моли усърдно за вас да стоите твърди и изпълнени с всичко, което Бог иска. 13 Свидетелствам за него, че той е много загрижен за вас и за вярващите в Лаодикия и Йерапол. 14 Поздравява ви Лука, възлюбеният лекар, и Димас. 15 Предайте моите поздрави на братята в Лаодикия, както и на Нимфа (Нимфас) и на събранието (църквата), което се събира в нейната (неговата) къща. 16 И когато това писмо бъде прочетено сред вас, погрижете се да бъде прочетено и в събранието (църквата) на Лаодикия, а вие прочетете това, което е до Лаодикия. 17 И кажете на Архип: „Погрижи се да изпълняваш внимателно служението, което си получил в (от) Господа.“

18 Собственоръчно ви поздравявам и аз, Павел. Помнете оковите ми (че съм все още в затвора). Нека благодатта (Божието незаслужено благоволение и благословение) да бъде с вас! [Амин (така да бъде)!]


Нов Завет, разширен превод (РП)

© Фондация „Съживление“ 2019


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *